За мен

Здравей, аз съм Ели.

 

Нека да се опознаем!

 

Би било чудесно това да бъде диалог, но в случая се налага думата да взема аз. Ще го направя с радост, а теб с мнението, въпросите и идеите ти очаквам с нетърпение. Можеш да се свържеш с мен по няколко начина от тук.

 

И така, започвам това приключение с много ентусиазъм и надежда, че уменията и продуктите ми ще бъдат полезни, ще носят смисъл със себе си, ще имат кауза....

 

Но началото далеч не беше тук, а преди повече от 20г. Тогава намерих плат на дребни каренца в гардероба на мама (там често ровех) и си уших панталон. Не помня точно как извърших процеса по взимане на собствените си мерки и конструиране на кройка, но няма да забравя, многото, ама наистина мноооогото шиене на ръка. Е, струваше си! После дълго си носих панталончето с кеф. :) В този период (на ровене в гардероба) нарязах и красивата абитуриенска рокля на мама за да сътворя нещо ново от нея. С нейно знание, разбира се. Дари я без условия за моите цели. Благодаря ти, мамо, за жертвите и подкрепата! Сега на бих ти го причинала! <3

 

След това тати ми показа как да шия на старата ни, ръчна шевна машина и дори я снабди с електрически педал. Отговаряше и за техническата поддръжка, която често се изискваше. :) Благодарение на него върховете пред мен станаха по-лесно достижими.

 

Сигурно вече можеш да предположиш какво е образованието ми? "Мммоден дизайн"? Позна!

Това бяха много интересни и полезни години, в които имах възможността да се докосна до велики професионалисти. Технолози, моделиер-конструктори, шивачи, художници. Благодаря!

 

Скоро след това, на сватбата ни с моето момче - от тогава съпруг, свекърва ми ми подари първата модерна шевна машина. Няма да описвам колко ме зарадва. Машината беше последвана от оверлог - подарък от съпруга ми - за да правя меки, цветни, трикотажни, бебешки дрешки. За момченце и момиченце. А после дойдоха и професионалните машини. Е, тях никой не ми ги е подарявал. :D

 

И днес, оборудвана с всичко необходимо, в технически и емоционален аспект, сбъдвам мечтите си. Започвам да горя, когато някоя малка идейка се настани в мислите ми, възпламенявам се отново и отново, докато творението ми продобива физическа форма и не се спирам докато не се роди, като феникс от пепелта, желаното. И съм педантична, много педантична, изнервящо педантична. Не правя компромиси с идеите си. Според мен няма невъзможни за сътворение неща, а само такива, които не сме пожелали достатъчно силно да съществуват.

 

Ще разкрия, че използването предимно и максимално на качествени и естествени материали, и мултифункционалността на продуктите ми е моят принос в борбата за един по-красив, по-чист, по-разумен и по-малко консуматорски свят. Надявам се, да ми помогнеш в начинанието!

 

Е, това е засега! Ще се виждаме в блога, Facebook и Instagram.

 

Поздрави, топли прегръдки и остани вдъхновен!